Opština Nevesinje nastavlja saradnju sa razvojnim programom UN

Zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP –a Zahira Virani danas je boravila u radnoj posjeti Opštini Nevesinje. Sa načelnikom Momčilom Šiljegovićem razgovarala je o dosadašnjoj saradnji i aktuelnim projektima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

zahira virani1

Izvor: Radio Nevesinje
Tekst: Verica Čupklović

Načelnik Momčilo Šiljegović podsjetio je da je 2012. godine sa UNDP – om potpisan Memorandum o saradnji, a prvi projekat odnosio se na izradu Strategije razvoja opštine Nevesinje do 2023. godine. On je dodao da je ove godine UNDP započeo dva nova projekta: „Unapređenje infrastrukture u industrijskoj zoni Kilavci“ i „Formiranje mikro preduzeća u saradnji sa dijasporom“.

– U toku su radovi u industrijskoj zoni Kilavci gdje se radi pristupni put koji će povezivati sve poslovne lokacije u ovoj zoni, a drugi je saradnja sa tekstilnim preduzećem iz Crne Gore sa kojim planiramo da otvorimo pogon u kasarni u kojem bi zaposlenje našlo desetak radnika – rekao je Šiljegović.

Šiljegović je izrazio nadu da će u narednoj godini saradnja sa UNDP – om biti još bolja i efikasnija.

– Očekujemo nove projekte vezane za migracije i razvoj, energetsku efikasnost i opremanje vatrogasne jedinice i planinarskog društva – dodao je on.

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: