Oproštajni prijem za trebinjskog župnika

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević organizovao je danas u Gradskoj upravi oproštajni prijem za trebinjskog župnika don Miljenka Krešića, koji vanredno završava svoje namjesništvo u trebinjskoj župi zbog profesorskog angažmana na sarajevskom univerzitetu.

prije-kresic3

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: R.S.

Vučurević je istakao „da je prilika da sarađuje sa Krešićem bila čast“, poželjevši nekadašnjem trebinjskom župniku uspješnu univerzitetsku karijeru.
„Iskreno žalimo i ja, a vjerujem i građani Trebinja, što ostajemo bez dragog prijatelja i uglednog dostojanstvenika, koji je dobar dio sebe posvetio Trebinju i gradnji dobrih odnosa među Trebinjcima, ali i između Trebinja i Dubrovnika, te drugih susjednih opština“, rekao je Vučurević.
Don Miljenko Krešić zahvalio je gradonačelniku Vučureviću na pristupačnosti i korektnosti sa kojima su rješavana pitanja od interesa za katoličku zajednicu u Trebinju, ocjenjujući da je inače dobra saradnja sa Gradskom upravom „bila dosta otvorenija i srdačnija“ za Vučerevićevog mandata. On je dodao da će Trebinje pamtiti po ljepoti grada i susretljivosti ljudi.
„Sa vama sam živio pet i po godina, u ovom predivnom gradu, sunca i vode, dobrih ljudi, lijepih šetališta i gradu zdravlja. Odlazim, ali će mi svaki put biti radost doći u Trebinje“, rekao je Krešić.
Krešić je pojasnio da će, do imenovanja novog župnika, dužnost duhovnog pastira katoličke zajednice u Trebinju preuzeti nekadašnji župnik trebinjski don Ante Luburić, koji već sljedeće sedmice stiže u naš grad.
Za uspomenu na godine službovanja u Trebinju, gradonačelnik Vučurević uručio je Krešiću i prigodne poklone.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: