Odlazak legendarnog vastrogasca: Sahranjen Zdravko Paranos

Komandir Vatrogasne jedinice Lastva Zdravko Paranos sahranjen je danas u selu Aranđelovo, a ispraćaju jednog od najvećih humanista sa ovih prostora prisustvovao je veliki broja građana Hercegovine.

IMG_0112Izvor: Srna

Paranos nije bio poznat samo u Trebinju, za njega su znali i u Nevesinju, Gacku, LJubinju, ali i Doboju, Zvorniku, Bijeljini, te svim krajevima gdje je trebalo spašavati od poplava, snjegova, povrijeđene iz saobraćajnih nezgoda.
“Divili smo se njegovoj neustrašivosti i energiji. Svugdje je bio prvi, čak i tamo gdje nikada ljudska noga nije kročila. Čuda je na terenu pravio i ničega se nije bojao. Ovo je veliki gubitak za Trebinje i za cijelu Hercegovinu”, kaže pedesetogodišnja Jovanka iz Trebinja.
Herojska djela Zdravka Paranosa ostaće upamćena, a o njima će svjedočiti i mnogobrojne nagrade o kojima nikada nije govorio.
Za Zdravkom Paranosom posebno žale novinari, koji su nekada danonoćno bili “na vezi” sa njim i dobijali sve potrebne informacije, čak i u onim momentima kada mu je život bio u opasnosti.
Zdravko Paranos poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći u mjestu Salakovac kod Mostara.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: