Obilježena krsna slava BORS-a u Trebinju

Lomljenjem slavskog kolača danas je u prostorijama gradske Boračke organizacije Trebinje proslavljen Mitrovdan, krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske.

naslovna

Izvor: Radio Trebinje
Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu gradske uprave Rajko Ćapin istakao je da se na današnji dan sa tugom prisjećamo boraca palih u odbrani Srpske.
“Položaj boraca VRS može i mora biti bolji, gradska administracija se zalaže za dalje rješavanje problema ove kategorije stanovništva i u narednom periodu nastaviće sa zapošljavanjem djece i članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”.
Ćapin je podsjetio i da je u toku izgradnja stambene zgrade za 11 porodica iz ove kategorije.
Prethodno su delegacije gradske Boračke organizacije i Grada Trebinja položile cvijeće u Spomen sobi 1991 – 1996 i na spomenik braniocima Trebinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Nakon toga služen je pomen borcima poginulim u proteklom ratu, u crkvi Svetog velikomučenika cara Lazara, u krugu nekadašnje kasarne „Vojvoda Luka Vukalović“.
Svečani slavski čin i pomen borcima protekao je uz prisustvo članova porodica poginulih boraca, članova Boračke organizacije, predstavnika grada Trebinja, predstavnika javnih ustanova, članova građanskih organizacija i drugih građana.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: