Nikola Tesla kupuje Novoteks?

Skupština povjerilaca trebinjskog preduzeća „Novoteks“ danas je odgođena za 16. mart, pred Okružnim privednim sudom u Trebinju, pošto se čeka konkretna ponuda preduzeća „Nikola Tesla“ za kupovinu imovine nekada najvećeg tekstilog preduzeća u Hercegovini.

novoteks

Izvor: Radio Trebinje / D.Č.
Stečajni upravnik „Novoteksa“ Lazar Đurđević rekao je da su dobili pismo namjere od preduzeća „Nikola Tesla“, ali da konkretna ponuda nije stigla.
Krajem januara propala je i osma licitacija na kojoj je ponuđena kompletna imovina i nekretnina novog pogona trebinjskog tekstilnog preduzeća “Novoteks”, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.
Cijena na posljednjoj neuspješnoj licitaciji bila je 3,04 miliona maraka, što je manje od 60 odsto procijenjene vrijednosti imovine “Novoteksa”.
Stečajni postupak u “Novoteksu”, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je u februaru 2011. godine kada je utvrđeno da dugovanja firme prelaze 60 miliona KM, a imovina preduzeća je deset puta manja.
Javno preduzeće “Nikola Tesla” prije dvije godine kupilo je staru zgradu “Novoteksa” za 400 hiljada KM koja je i dalje devastirana, jer u nju od tada nije ništa ulagano.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: