Nevrijeme u Hercegovini: Komunalci na mukama

Od juče popodne do jutros u Trebinju je palo čak 118 litara kiše na metar kvadratni, što je rekordna količina padavina za 24 časa ovog ljeta, a udari bure jutros u 6 časova dostizali su brzinu od 50 km/h , kažu u Meteorološkoj stanici Trebinje.

oluja-trebinje

 

Izvor: Radio Trebinje

Jako nevrijeme u vidu grmljavine i jake kiše na sreću, nije prouzrokovalo veće probleme. Osim kratkotrajnih prekida, elektrosnabdijevanje grada tokom noći bilo je uredno kao i vodosnabdijevanje, a voda za piće nije zamućena.
Ipak, pune ruke posla imali su pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje i radnici Komunalnog preduzeća.
Vatrogasci su ispumpavali vodu iz dvije kuće u Vinogradima i Rastocima, čiji je krov bio ranije oštećen, odnosno u kojoj su bili u toku građevinski radovi, i postavljali vreće sa pijeskom kako bi spriječili nadiranje vode u porodičnu kuću u Vinogradima.
Komunalci su imali više intervencija na ispumpavanju vode iz suterena Maksi Marketa i magacinskog prostora Intereksa, kao i na otvaranju šahtova na gradskim ulicama. Jutros čiste nanose zemlje, pijeska i kamenja, te napadalog lišća i granja na gradskim ulicama.
Iz „Hercegovinaputeva“ AD Trebinje upozoravaju vozače na krajnje opreznu vožnju, zbog sitnih odrona na putevima u čitavoj regiji.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: