Nevesinje: Urađene pristupne rampe ispred srednjoškoloskog centra

Na ulazima u dvije zgrade Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ juče su izgrađene prilazne rampe za lakši pristup osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima.

kreativni-centar-2

Izvor: Radio Nevesinje

Uklanjanje arhitektonskih barijera dio je šireg projekta trebinjskog Kreativnog centra „Pristupačnost za sve“, a sredstva je obezbijedio Helsinški parlament građana Banjaluka. Udruženje multiple skleroze regije istočne Hercegovine volonterski učestvuje u ovom projektu.
Narednih dana u prigradskom naselјu Kilavci biće postavlјeni rukohvati, a na tri mjesta je planirano i prilagođavanje ivičnjaka. Projektom je predviđeno da se za invalidne osobe u Trebinju obezbijedi lakši pristup glavnoj pošti i uradi nekoliko ivičnjaka.
kreativni centar 1U Nevesinju i Trebinju ima 2797 lica sa invaliditetom, od čega je oko 700 slabo pokretnih. Upravo su ovi podaci i uopšte položaj invalida u istočnoj Hercegovini inicirali Kreativni centar da se uz volontersku pomoć Udruženja multiple skleroze angažuje na rješavanju arhitektonskih barijera do glavnih gradskih institucija i ustanova.
Udruženje multiple skleroze je kroz ranije projekte u Nevesinju riješilo pristupne rampe do Osnovne škole „Risto Proroković“ i Sportske dvorane „Nevesinjka“, a urađeno je oko 40 prelaza na trotoarima u gradu.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: