Nevesinje: Počinje deveti Vaskršnji festival

 

U Kino sali Doma kulture u Nevesinju u srijedu, 30. aprila biće održano prvo polufinalno veče 9. Vaskršnjeg festivala srpske narodne pjesme „Kol’ko snage humska zemlja ima“. Revija mladih muzičkih stvaralaca počinje u 19 časova. U tri kategorije nastupiće 25 kandidata iz Trebinja, Bileće, Berkovića i Nevesinja. Drugo polufinale održaće se 7. maja.

 nevesinje 00

Autor: Grahovac Dragan
Izvor: Radio Nevesinje

Festival se već devetu godinu održava pod pokroviteljstvom Opštine Nevesinje i uz učešće mladih muzičkih talenata iz Hercegovine.Organizatori manifestacije su Crkvena opština Nevesinje i Osnovna muzička škola „Sveti Roman Melod“. Osnovni cilj festivala je očuvanje i razvijanje nacionalne muzičke kulture, otkrivanje i promocija mladih talenata i razmjena pedagoških iskustava u vaspitavanju budućih muzičkih stvaralaca.

Organizatori su potvrdili da će nagradni fond biti na nivou prošlogodišnjeg što znači da novčane nagrade iznose 3.000 KM, a pobjednici će dobiti i dva zlatnika Svetog Vasilija Ostroškog i dva zlatnika Presvete Bogorodice.

Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednici Vaskršnjeg festivala su Emilija Stojanović iz Nevesinja u kategoriji osnovaca do 5. razreda, Željana Stajić iz Kalinovika i Aleksandar Krulj iz Ljubinja u kategoriji viših osnovaca i Jana Čolović iz Trebinja u konkurenciji srednjoškolaca.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: