Nevesinje: Izabrano novo rukovodstvo boračke organizacije

U Velikoj sali opštine Nevesinje održana je Izborna skupština Boračke organizacije Nevesinje.

borci nev

 

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Verica Čupković

Za novog predsjednika Skupštine jednoglasnom odlukom izabran je Obrad Grahovac. Izabrano je novo Predsjedništvo opštinske Boračke organizacije koje broji devet članova i četiri predstavnika u Skupštinu Boračke organizacije Republike Srpske: Ranko Prodanović, Vojin Gušić, Zoran Lojpur i Dragan Mavrak.

Jednoglasnom odlukom verifikovani su mandati Odboru ratnih vojnih invalida i Odboru porodica poginulih boraca, a izabrana su i radna tijela Skupštine i Nadzorni odbor.

Dosadašnji predsjednik BO Žarko Radovanović rekao je da su ovim završeni redovni izbori u Opštinskoj Boračkoj organizaciji Nevesinje, koji su provedeni u skladu sa odlukoma o izborima BORS –a i Skupštine opštinske Boračke organizacije Nevesinje.

Član Predsjedništva BORS –a Vojin Gušić naglasio je da će prioritet u narednom periodu biti popravljanje statusa i materijalnog položaja boračkih kategorija. On je kao ključno pitanje istakao zapošljavanje boračkih kategorija, a posebno djece poginulih boraca i demobilisanih boraca sa višečlanim porodicama.

Skupštini su prisustvovali načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović i predsjednik Opštinskog parlamenta Nevesinje Jovan Vasiljević.

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: