Nevesinje: Bez ženske ruke nema života

U okviru obilježavanja 15. oktobra Međunarodnog dana žena na selu danas je u Nevesinju otvoren Četvrti sajam „Žene na selu Republike Srpske“.

sajam zene 1

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Dragan Grahovac

Manifestaciju organizuju Mreža Progres iz Istočne Ilidže i Udruženje žena „Hercegovka iz Nevesinja “ pod pokroviteljstvom DŽender centra Vlade RS i uz podršku više sponzora.

sajam zene 2

 

Sajam su otvorili načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović i izvršna direktorica Mreže Progres Milena Regoje, a u ime domaćina prisutne je pozdravila Aleksandra Kravić. U programu svečanog otvaranja učestvovali su KUD „Nevesinje“, KUD „Bratstvo“ iz Istočne Ilidže i Pjevačka grupa „Žene“ iz Laktaša.

sajam zene 3

 

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović naglasio je da je Nevesinje pravo mjesto za održavanje sajamske priredbe, pošto ovaj ruralni kraj njeguje tradicionalne vrijednosti.

 

sajam zene 5

 

Izvršna direktorica Mreže Progres Milena Regoje kaže da je cilj manifestacije povećanje vidljivosti rada i stvaralaštva žena na selu. Ona smatra da će sajam i prateći sadržaji doprinijeti sprovođenju Akcionog plana unapređenja položaja žena koji je usvojio DŽender centar Vlade RS.

 

Štandovske prezentacije u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ imaju udruženja žena iz svih krajeva RS, ženske zadruge, organizacije koje promovišu seoski turizam, te žene sa sela sa svojim proizvodima, uslugama, znanjima i vještinama.

 

sajam zene 21

 

 

 

 

U okviru sajma održana je modna revija, informativno – edukativna radionica i javna tribina o unapređenju položaja žena na selu u RS.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: