Nevesinje: Asfaltirana dva kilometra puta do Ovčijeg broda

Holandski ambasador u BiH Sveder van Vorst prisustvovao je obilježavanju završetka projekta “Izgradnja puta ka mostu `Ovčiji brod`” u opštini Nevesinje u okviru kojeg su asfaltirana dva kilometra seoskog puta čime je omogućen brži i lakši pristup ovoj lokaciji.

ovci brod

Izvor: Radio Nevesinje
Projekat, čija je vrijednost 68.493 maraka, realizovan je u okviru Projekat upravne odgovornosti (GAP) koji finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida) i Ambasade Holandije.
Za izgradnju puta GAP je donirao 31.725 maraka, a opština Nevesinje 36.768 maraka, saopšteno je iz holandske Ambasade u BiH.
GAP nastoji da ojača demokratsko upravljanje opštinskog nivoa vlasti u BiH i poboljša sposobnost opština da služe građanima i da podrži politički i ekonomski okvir koji vodi ka odgovornom i demokratskom upravljanju.
Srednjevjekovni “ovčiji most” zajedno je sa nekropolom sa stećcima na području Kalufa predložen za nominaciju i oni su potencijalni kandidati za UNESKO-vu listu Svjetskog kulturnog nasljeđa.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: