Nesebični Gačani uskoro šalju i treći kamion pomoći!

Do sada su iz Gacka put područja pogođenim poplavama krenula dva kamiona sa 15 tona robe, a očekuje se da će do kraja dana i treći kamion biti upućen ka jednom od gradova koji je zadesila prirodna katastrofa. Pomoć je dopremljena u Bijeljinu i Doboj, a treći kamion će biti upućen u Šamac, jer su to, kako kažu organizatori, tri grada koja su najviše pogođena poplavama.

Gacko-pomoc-540x300

 

Izvor: Moja Hercegovina
Autor: Milanka Kovačević

Akcija, koju provode Opština Gacko, preduzeće RiTE Gacko i Crkvena opština, počela je juče ujutro, a do jutros se odazvalo preko 650 porodica koje su donirale jedan ili više paketa. Prikupljena je i novčana pomoć u iznosu od 5.000 KM.

Odziv građana iznenadio je i same organizatore. Juče su tokom celog dana donosili pakete sa hranom, higijenskim sredstvima, posteljinom i ćebadima, svim onim što je neophodno za prvu pomoć. Iz Crvenog krsta kažu da su se gačani uglavnom pridržavali instrukcija kada je u pitanju sadržaj paketa.

Zamenik načelnika Radoica Antunović je rekao da će akcija trajati i u narednom periodu i istakao da će se Gacko odazvati na svaki način:

„Nama se već javilo oko 200 momaka koji su spremni da idu u raščišćavanje terena, tako da će, kada se voda povuče, iz Gacka ka ugroženim područjima biti upućeno nekoliko autobusa. Pored toga, opština Gacko, a siguran sam i Sindikati opštine i RiTE Gacko će prikupiti značajnu materijalnu pomoć.“

Iz preduzeća RiTE je za Doboj otišao jedan stručnjak za ispitivanje i saniranje el. mreže, dok je tim od 7 električara u pripravnosti. Deo mehanizacije je upućen ka Zvorniku, gde će biti angažovan na sanaciji terena zahvaćenog klizištima.

I Crkvena opština Nikšić i manastir Župa Nikšićka su prikupili znatnu pomoć koja će tokom dana stići do Gacka, a onda će biti prosleđena do ugroženih područja.

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja i danas, a ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite će dežurati do 20 časova u porti hrama Sv. Trojice u Gacku.

Juče je kamion sa preko 7 tona prikupljene pomoći upućen u Bijeljinu

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: