Nebojša Glogovac: Prijavio sam se u volontere, čekam da me zovu

Ovo ne treba nikada zaboraviti jer moramo biti svesni prolaznosti i toga koliko je važno da smo upućeni jedni na druge

glogovac-unutra2

Izvor: RTS
Foto: Nedeljnik
Glumac Nebojša Glogovac prijavio se u volontere koji saniraju posledice velikih poplava u Srbiji. On je za RTS rekao da se javio na broj koji je objavljen za pomoć i čeka poziv.
– Nisu me zvali, kada sam se prijavio, prvo su me pitali kakvu vrstu pomoći nudim, rekao sam da nemam mogućnost za smeštaj, odneo sam nešto stvari i prijavio se da, ako nešto zatreba, mogu da računaju na mene – kaže Glogovac.
Poznati glumac ističe da je spreman sve da radi.
– Nemam milione pa da dam, ali bih to rado učinio da ih imam. Što je do živog čoveka, to mogu – dodaje glumac.
U međuvremenu, kombi Jugoslovenskog dramskog pozorišta kruži gradom i prikuplja pomoć od ljudi koji nisu u mogućnosti da je odnesu.
– Igraćemo predstave od kojih se kompletan prihod odvaja za ugrožena područja. Pozorišta koja igraju predstave za decu odlaze u prihvatne centre i pokušavaju najmlađe malo da razgale i da im skrenu misli – objašnjava Nebojša.
Glogovac kaže da na predstave za odrasle sa svojim kolegama planira da dovede ljude iz prihvatnih centara da pokušaju barem malo da im skrenu pažnju sa ovih užasa.
Glogovac kaže da smo mi čudan narod.
– Čim je malo bolje, krenu da izlaze oni naši đavoli, naši karakteri. Ravnoteža je potrebna. Teško je zaboraviti, ali i ne treba zaboraviti do kraja jer moramo biti svesni prolaznosti i toga koliko je važno da smo upućeni jedni na druge, koliko je važno da budemo dobri, da budemo plemeniti jer nas to može i spasti – zaključuje Glogovac.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: