Nakon Maglića, Bilećani osvojili Durmitor

Članovi nedavno osnovanog bilećkog Planinarskog društva „Koritnik“ ne prestaju da nižu nove pohode, pa su, nakon vidovdanskog osvajanja najvišeg vrha Bosne i Hercegovine – Maglića, u sklopu 37. Memorijala „Danilo Jauković“ osvojili i jedan od najviših vrhova Crne Gore – Bobotov kuk na Durmitoru.

Koritnik-4

Planinarsko društvo “Koritnik” u novom pohodu

Izvor: Moja Hercegovina
Autor: Jelena Denda

Ovoga puta učestvovalo je šest članova „Koritnika“, koji su bez obzira na kišu, maglu i hladnoću koje su ih dočekale na vrhu, zajedno sa ostalim planinarima iz Crne Gore, Rusije, Njemačke i Bugarske, osvojili ovaj vrh visok 2.523 metra nadmorske visine. Penjanje je trajalo oko tri, a povratak oko dva sata.
Inače, Memorijal „Danilo Jauković“ nosi ime planinara, narodnog heroja i generala Jugoslovenske narodne armije, koji je rođen pod Durmitorom, a koji je svojevremeno bio u službi i u Školi rezervnih oficira pješadije (ŠROP) u Bileći. Ovaj memorijal svake godine organizuje Klub vojnih planinara „Kapetan“, zajedno sa sportsko rekreativnim društvima „Montenegro tim“ i „Pivara Trebjesa“, a uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: