Najbolji sportista Bileće: Profesor osvojio 250 medalja!

Darko Stevanović, član Karate kluba Hercegovac i profesor Fizičkog vaspitanja i sporta, izabran je za najboljeg sportistu opštine Bileća za 2014. godinu.

darko

Izvor: bilecasports.blog.rs

Darko karate trenira od 1. septembra 1993. godine, a nosilac je crnog pojasa od 2003. godine. Do sada je na raznim takmičenjima u zemlji i regionu osvojio više od 250 medalja i diploma. Za 21. godinu, koliko trenira ovaj sport proglašavan je najboljim takmičarem na turnirima u Banja Luci, Zvorniku, Višegradu, Palama i Nevesinju, gdje je osvajao više od četiri zlatne medalje.

U godini iza nas 2014. na prvenstvu Republike Srpske za seniore proglašen je najuspješnijim takmičarem osvojivši tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Time je ostvario plasman na Evropsko prvenstvo u Rusiji!

Zbog nedostatka finansijskih sredstava i poplava koje su zadesile našu zemlju, reprezentacija Republike Srpske nije učestvovala. Darko je stekao status reprezentativca 2009. godine u kojoj je ostvario zapažene rezultate na prvenstu i kupu RS čime je zaslužio da postane član reprezentacije. Pored toga što je i dalje aktivan takmičar, jedan je od trenera u Karate klubu Hercegovac. A bavi se i rukometom od 2008. godine.Trener-igrač je u RK Hercegovac koji se takmiči u Prvoj Ligi RS četvrtu sezonu zaredom.

Drugo mjesto pripalo je 21-godišnjem Nemanji Bratiću, članu Košarkaškog kluba Heo. Nemanja od 2007. godine nastupa za prvi tim bilećkog premijerligaša. Ove sezone bilježi najbolje partije u karijeri. Na 15. utakmica koliko je odigrao u eliti prosječno je bilježio 7 poena i 3.8 skokova.

Treće mjesto osvojio je mladi fudbaler Hercegovca, Nikola Mrkaić. Ovaj talentovani 15-godišnjak jedan je od najzaslužnijih za jesenju titulu kadeta u Omladinskoj ligi mladih – grupa “Jug”. Nikola je ove sezone na devet ligaških utakmica postigao pet pogodaka. Fudbalom se bavi od svoje šeste godine. Vrlo je talentovan igrač i voli da trenira. Osvajao je nagrade za najboljeg igrača svojih uzrasta na turnirima na kojima je učestvovao. Time je zasluženo ponio titulu trećeplasiranog sportiste u Bileći.

Tijana Bošković je nagrađena Svetosavskom poveljom za sveukupan doprinos u promociji Bileće za 2014. godinu. Djevojka o kojoj ne treba pisati mnogo. Za Bileću su čuli svi, čitavo naše okruženje a usudićemo se da kažemo i veliki dio svijeta. Tijani je tek 17 godina, a već je mnogi odbojkaški stručnjaci smatraju najboljom odbojkašicom svijeta. Ima nagradu najbolje mlade igračice Evrope. A na svjetskom prvenstvu, predvodila je A tim Srbije do mnogih pobjeda.

Danilo Negovanović je proglašen za najboljeg gostujućeg sportistu. Da kažemo, sa pravom. Danilo Negovanović je prošle sezone bio najbolji igrač u redovima KK Heo, i najzaslužniji za ulazak Hea u Premijer ligu BiH. I sada, u društvu najjačih ekipa države Danilo pruža dobre partije. Prosječno bilježi 18.5 poena, 2.8 skokova i 2.6 asistencija po utakmici.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: