Mirjanić: Otkup duvana prioritet za Ljubinje

 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je danas u Ljubinju da će u narednih petnaestak dana u ovu opštinu doći ekspertska ekipa resornog ministarstva – da bi sagledala situaciju na terenu i dala konkretne prijedloga za određene probleme u oblasti poljoprivrede.

Izvor: Radio Trebinje

Stevo-Mirjanic

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Mirjanić je, nakon sastanka sa poljoprivrednicima, izjavio novinarima da je upoznat o problemima proizvođača na ovom malom području, izražavajući zadovoljstvo što se oni bore da unaprijede proizvodnju peradarstva, duvana i voćarstva.

Ističući da mu je kao jedan od gorućih problema prezentovan prekid otkupa duvana koji je osnov zarade za većinu ljubinjskih porodica, Mirjanić je rekao da će se obratiti Fabrici duvana u Banjaluci i uvjeriti se šta se može uraditi da bi ovaj problem donekle bio ublažen.

“Ovo je malo područje, ali to ne znači da se u njemu ne može uspješno razvijati poljoprivredna proizvodnja, već naprotiv. Ono što treba jesu nove ideje i stručni savjeti”, rekao je Mirjanić.

Poljoprivredni proizvođači ukazali su i na probleme u oblasti peradarstva, ističući da su oni, uglavnom, infrastrukturne prirode, odnosno da je veliki rizik bavljenje uzgojem peradi, jer često dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom koja traju i po nekoliko dana.

Poljoprivrednici su istakli odličnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, izražavujući nadu da će tako biti i ubuduće.

Mirjanić je danas posjetio i preduzeće “Popovo polje” koje se bavi proizvodnjom jabuka, vinove loze i trešnje, te izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem za koje su zaslužni zet i tast, privatni vlasnici iz inostranstva koje su svoje znanje i kapital uložili u ovaj dio Hercegovine.

SRNA

 

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: