Miodrag Linta: Srbija mora da vodi brigu o Hercegovini!

Tekst i foto: Slobodna Hercegovina 
 

Miodrag Linta, inicijator i domaćin ovog skupa, izrazio je žaljenje što sastanku nije prisutvovao Miljan Aleksić, načelnik Bileće.

– U telefonskom razgovoru Aleksić je potvrdio dolazak i iskreno mi je žao što nije prisustvovao sastanku. Takođe, želim da izrazim žaljenje jer nije održana posebna sjednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije kako je prvobitno planirano.

Ne želeći da komentariše razloge otkazivanja sednice Odbora za dijasporu, Linta je naglasio da je glavni cilj sastanka u Skupštini Srbije bio da se doprinese razvoju i oživljavanju istočne Hercegovine, kao neodvojivog dela Republike Srpske, koji obiluje neiskorištenim potencijalima kao što su prirodni resursi, povoljne klimatske karakteristike i ekološki čist prostor, te bogata kulturna baština.

– Na sastanku je zajednički konstatovano da je neophodno podstaći na aktivan angažman Vladu Srbije s jedne strane i Hercegovce koji žive u Srbiji s druge strane, kako bi kroz realizaciju konkretnih projekata u narednom periodu prostor istočne Hercegovine postao mesto kvalitetnog života i povratka a ne konstantnog iseljavanja – naglasio je Linta uz obećanje da će se kao član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije lično založiti da se dva puta godišnje organizuje posebna sednica Odbora za dijasporu koja bi bila posvećena društvenom i ekonomskom razvoju Istočne Hercegovine.

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: