VIDEO: Mileni Dravić uručen „Zlatni platan“

Glumici Mileni Dravić sinoć je u Trebinju svečano dodijeljena nagrada „Zlatni platan“, za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji.

zlatni-platan

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Video: Nebojša Kolak 

„Zlatni platan“ je novoustanovljeno priznanje koje dodjeljuje Festival mediteranskog i evropskog filma. Nagradu je poznatoj glumici uručio Dejan Bodiroga, direktor Kulturnog centra Trebinje, koji je uz Tangram centar iz Beograda i Alpe-Adria kulturni centar iz Beča – koorganizator festivala.
„Počastvovana sam što sam prvi dobitnik ove nagrade. I aplauzi, kojima me je trebinjska publika dočekala prvog dana i aplauzi večeras – za mene su zaista veliko priznanje. U Beograd nosim ovu nagradu, koja će stajati pored ‘Zlatnog Davida’, Kanske i Venecijanske nagrade, pored ‘Zlatne arene’, ‘Carice Teodore’ i drugih priznanja koje sam do sada dobila“, rekla je Dravićeva u obraćanju nakon uručenja nagrade.
Milena Dravić je u ponedeljak veče otvorila drugi Festival mediteranskog i evropskog filma, koji u Trebinju traje do 10. avgusta.

zlatni-platan2
Treće večeri festivala na repertoaru je bio film „Hasanaginica“, reditelja Miodraga Popovića, te „Marijina epizoda“ diplomski rad reditelja Sanje Živković.
Nakon svečanosti uručenja nagrade – prikazan je film „Ljubav i drugi zločini“ Stefana Arsenijevića, u kome je Milena Dravić ostvarila jednu od značajnijih uloga iz posljednjeg perioda svoje glumačke karijere.
U terminu od 22 časa na programu je film „Groznica“, reditelja Elfija Mikeša.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: