Maslinovo ulje i limunov sok za čišćenje jetre

Jetra u našem organizmu ima ulogu tvornice krvi. Ona sudjeluje u procesu obnavljanja krvi.

 

maslinovo-ulje-i-limun

Također, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja jos jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro natašte popijte žlicu maslinovog ulja pomiješanog sakašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati ​​u doručku. Ovaj “koktel” mozete pripremati cijeli zivot, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Ukoliko zadržavate vodu i salo vrijeme je za čišćenje.
Poslije mjesec dana osjetit ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled pomlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravit ćete na zatvor i probleme sa varenjem. Osjećat ćete se zdravo sa puno pozitivne energije.

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i zučne vrećice. Žuč je aktivan sudionik u procesu probave koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Mozete iu frizideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav utjecaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on  čisti krvne žile od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: