MAJSTOR: Prva samostalna izložba fotografija Radovana Dangubića (VIDEO)

U kafeu Klubu večeras je otvorena prva samostalna izložba umjetničkih fotografija Radovana Dangubića, fotografa druge klase iz Ljubinja.

danga

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Video: Nebojša Kolak

Tridesetdvije izložene fotografije svojevrsni su presjek petnaestogodišnjeg rada ovog talentovanog 28-godišnjeg Ljubinjca, koji se jedini bavi umjetničkom fotografijom u svom rodnom mjestu.
Izložbu je otvorio predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović ističući da među izloženim radovima dominira tema porteta, koji je u Dangubićevoj vizuri „specifičan po tome što uvijek čvrsto vezan sa određenim ambijentom“.
„A ta veza između ambijenta u kojoj se nalazi portretisani lik i onoga koji je portretisan – priča nam priču, što je za fotografiju najvažnije. Dakle, da ne bude puki dokument – fotografija mora da priča svoju priču“, istakao je Vukasović.

danga 22

On je podsjetio da je Dangubić dobitnik prve nagrade Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH za 2014. godinu, za fotografiju pod nazivom „Luka“.
„Nisam tematski fotograf, zaista volim sve da fotografišem. Na mojoj prvoj izložbi više je portreta jer mi je želja bila da prikažem fotografije starih baka, koje sam uslikao u selima pored Ljubinja – kako bi taj seoski život sačuvao od zaborava“, istakao je na otvaranju autor. Dangubić je dodao da će naredna izložba najvjerovatnije biti na temu ptica, pošto su one njegova tematska preokupacija u posljednje vrijeme.

Prvu izložbu Dangubić je priredio za svoj rođendan, pa su mu kolege iz trebinjskog Foto-kino kluba za ovu priliku poklonile tortu u obliku fotoaparata.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: