Linta: Josipović uvrijedio srpske žrtve odlikujući Ganića

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta ocijenio je da je odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović svojom odlukom da odlikuje člana ratnog predsjedništva BiH Ejupa Ganića uvrijedio i ponizio srpske žrtve na području BiH.

linta
Linta je naglasio da je odluka Josipovića da odlikuje Ganića, koji je najodgovorniji za ratne zločine nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici, potvrda da se njegova politika suštinski nije razlikovala od politike Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ koja Srbiju tretira kao agresora, a Hrvatsku kao žrtvu, koja je “tobože vodila oslobodilački rat”.
“Josipović tokom svog mandata nije ništa učinio da započne rješavanje brojnih problema protjeranih Srba i preostalih Srba u Hrvatskoj”, naveo je Linta u saopštenju.
On je osudio kao laži Ganićeve izjave da je Srbija “rušitelj Jugoslavije” i “okupator BiH”, kao i da je i dalje “glavni problem Balkana”.
Činjenice jasno pokazuju da su Jugoslaviju srušio zločinački režim Franje Tuđmana i da je za izbijanje rata u BiH odgovorna Izetbegovićeva politika stvaranja unitarne države, a da je Srbija danas faktor stabilnosti na zapadnom Balkanu”, naglasio je Linta.
Ag.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: