Leotar poražen u Tuzli

Košarkaši Svislion Leotara poraženi su večeras od ekipe Slobode rezultatom 84:72, u utakmici 17. kola Lige 12 BiH.

slo-leo2

Izvor: R.T./BH Basket
Domaći tim je do pobjede vodio Jurković koji je ubacio 20 poena. Kod Trebinjaca su najefikasniji bili Radisavljević sa 15 i Aleksić sa 12 postignutih poena.
Utakmica je otvorena sa mnogo nervoze, a rezultat toga je i kraj četvrtine sa ishodom 12:10. Griješilo se na obje strane, a igrale su se čvrste odbrane.
Sloboda je do prve prednosti došla nakon što je Jurković vezao pet poena 9:8. Domaći su bili bolji i u drugoj četvrtini. Trojke ubacuju Jurković i Hasandić, a prednost se popela do 35:22. Sloboda je digla prednost 21. minuti na 45:27. Treća dionica okončana je rezultatom 70:49, a tračak nade za Trebinjce pojavio se kada su smanjili 79:70.
Poraz Leotara od Slobode u Mejdanu nije toliko zabolio stručni štab koliko je to učinila povreda Dejana Šakotića. On se povrijedio u jednom duelu sa Adijem Sarajlićem, a riječ je o povredi desnog ramena.
Poslije Sudžuma i Šakotić će biti odsutan jedan izvjestan period, a u Leotaru će zbog novonastale situacije morati razmisliti o eventualnim pojačanjima za Ligu za prvaka.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U narednom kolu Leotar u Trebinju igra protiv Bosne Rojal.

O autoru
Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: