Kolaps elektro-mreže u Foči

Čitavo seosko područje opštine Foča bez struje je već 48 časova zbog velikih snježnih padavina, a od jutros i veći dio grada nema električnu energiju.

struja

Izvor: Srna
U fočanskoj “Elektrodistribuciji” ponavljaju da je situacija teška, da su svi radnici na terenu i da ulažu velike napore da osposobe dalekovode, koji su popucali pod težinom snijega, ili su ih pokidale grane drveća koje su po njima pale.
U Osnovnoj školi “Sveti Sava” i Srednjoškolskom centru Foča časovi su skraćeni zbog nestanka struje i problema sa grijanjem.
Časovi su skraćeni i u Osnovnoj školi “Veselin Masleša”, ali zbog vannastavnih aktivnosti. Ova škola trenutno ima uredno grijanje.
Magistralni i regionalni putevi su prohodni, ali na kolovozu ima snijega, pa se saobraća otežano. Magistralni put od Broda na Drini do Šćepan Polja je prohodan, ali od graničnog prelaza BiH – Crna Gora put je zatvoren prema Plužinama.
Visina snježnog pokrivača u dijelovima opštine koji su preko 800 metara nadmorske visine iznosi do 120 centimetara, dok u gradu njegova visina ne prelazi 10 centimetara.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: