Ko je pokušao da sabotira Hercegovce u Beogradu?

Nesvakidašnji obrti dešavali su se uoči sastanka delegacije istočne Hercegovine i predstavnika Vlade Srbije. Svi učesnici su mejlom obavešteni da će se XVI sednica Odbora za dijasporu  održati 5. novembra 2013. godine u 11 časova u maloj sali Skupštine Srbije sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda:

Društveni i ekonomski razvoj istočne Hercegovine-stanje i perspektive

01-pozv

02-saziv-2

Saziv je potpisao Aleksandar Čotrić, predsednik Odbora za dijasporu, 31. oktobra. Dan pre najavljenog sastanka, 4. novembra sastanak je naprasno odložen bez ikakvog zvaničnog objašnjenja. Nezvanično su se čule razne verzije, od neusaglašenog kalendara, pa do ultimativnih telefonskih poziva i političkih pritisaka?!

03-bez-mejlova-otkazana-sednica

Predstavnici udruženja Hercegovaca, koji su po prvi put imali priliku da se u svojstvu aktivnih učesnika pojave na sastanku tako visokog ranga, bili su najblaže rečeno zbunjeni. Svi koji su se pojavili na tom skupu, iako po nekim pitanjima potpuno drugačijih stavova, delili su osećaj razočarenja. Sednica se nije održala, ali zahvaljujući poslaniku Miodragu Linti održan je vrlo konstruktivan sastanak u neznatno izmenjenom sastavu, a vreme će pokazati da li će doneti željene efekte.

 Zaključci sa sastanka delegacije istočne Hercegovine i predstavnika Vlade Srbije

Bez ambicije da arbitriramo u dnevno-političkim dešavanjima, a radi istinitog informisanja javnosti, redakcija Slobodne Hercegovine je naknadno tražila zvanično obrazloženje  zbog čega je sednica odložena i to u trenutku kada je već delegacija iz Hercegovine doputovala u Beograd.

04-odgovor

U odgovoru koji nam je upućen, a u ime predsednika Odbora za dijasporu, kao razlog je navedeno da je sednica odložena “zbog potrebe da se među članovima Odbora usaglase dnevni red i zaključci”. Svaki dalji komentar bio bi suvišan.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: