Književno veče posvećeno Prvom svjetskom ratu i Gavrilu Principu

01

Izvor: Radio Trebinje 
Autor: R.M.

Profesor Radoslav Milošević, predsjednik trebinjske podružnice Udruženja književnika RS rekao je da se ovaj poetski čas svjesno poklopio sa današnjim danom, danom kada je u Prvom svjetskom ratu pobjedonosna srpska vojska umarširala u Trebinje.
“Veče patriotske poezije-pjesme bola i ponosa još jedno su svjedočanstvo naše slavne istorije i naših hrabrih predaka koji našoj generaciji predstavljaju visoku patriotsku i moralnu vrijednost i veličinu”, rekao je u pozdravnoj besjedi predsjednik Udruženja Vujadin Vuković, koji je naglasio da ovo Udruženje, uprkos teškim uslovima u kojima radi, ostvaruje značajne rezultate.
Pozdravljajući okupljene, član Akademije nauka i umjetnosti RS profesor doktor Marko Vuković je naglasio da je 2014. godina od izuzetnog značaja za srpski narod, ali da se naši istoričari sa posebnom pažnjom moraju baviti uzrocima ne zanemarujući posljedice Prvog svjetskog rata.
U pjesničkom dijelu programa svoje stihove su govorili pjesnici iz Hercegovine i Crne Gore -Novica Telebak, Božidar Vučurević, Olgica Cice, Bećir Vuković i drugi.
Na književnoj večeri pročitani su i dijelovi iz naučnih radova o Mladoj Bosni i Gavrilu Principu koje su uradili članovi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, profesori doktori Zoran Lakić i Momir Đurović.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: