Klek – 17.10: Prvi susret dečijih folklora Banata i Hercegovine

Plodno je tlo banatsko i hercegovačko i vaskolike Republike Srpske, kada se jasnom željom i lepim dogovorom nešto otpočne. Brojne posete i savetovanja, sportski susreti i folklorna nastupanja, saradnja muzeja, galerija, biblioteka, osnovnih i srednjih škola, turističkih grupa i obilazaka, stalna želja i nastojanje za mogućom privrednom saradnjom, čine polje puno izazova i obavezujućih odnosa.

unnamed

Takva sagledavanja i htenja su nas motivisala da kroz igru i pesmu, folklor naroda i ličnim pregnućem i voljom KUD-ova, prihvatanjem i gostoprimanjem, povežemo što više gradova i mesta odnosom koji oplemenjuje i vraća nadu u bolje i da sve dobro nije prošlo, niti će.
Organizujemo u Kleku I susret dečijih folklora Banata i Istočne Hercegovine.
Uključujemo Trebinje, Petrovo Polje , Ljubinje Berkoviće, Bileću pa Klek, Zrenjanin, Melence, Sečanj,Žitište i Ravni Topolovac, da dečijom igrom i pesmom negujemo lepe odnose, da sačuvamo od ponora zaborava izvornost i vrednosti minulih vremena. Deca, sa roditeljima,rado prihvataju uzajamnost smeštaja tako da i to povezivanje olakšava i obezbeđuje sledeća susretanja, naizmenično tamo i ovamo.
Susret i Festival će se održati 17 i 18 oktobra 2014. godine.
Prvoga dana susreta t.j. 17.10.2014.g. folklori će se rasporediti u Melence,Sečanj i Ravni Topolovac i u18,30 h održati koncerte a 18.10.2014. g. u 16,00 h sva nabrojana KUD-a t.j. njihovi dečiji folklori biće učesnici I festivalskog susretanja i to u domu Kulture u Kleku.
Želja je da ovu svečanost, koja nosi lepu poruku i na daleko, otvori, pozdravi i dug život poželi festivalskim susretima dečijih folklora Čedomir Janjić gradonačelnik grada Zrenjanina, gospodin.
Za ovaj događaj i sve naredne, podržimo filozofiju i poruku filma „Sunčanica” da „Sve je u naših 10 prstiju”

 

U ime organizatora
Biljana Ružić
Uroš Milojević

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: