Kako i ko destabiliše RS i BiH?

Poslednje vreme detaljno posmatram, a usput se bavim i logistkom, analitikom i ponajviše geopolitikom raznih događaja u svetu i regionu pa između ostalog danas ćemo pričati o socijalnim nemirima u RS kao i njenim osnivačima i one kojima je to išlo u interes.

Stefan-Milivojevic-345

Izvor: Intermagazin
Piše: Stefan Milivojević

Upozoravao sam i apelovao i pre dogođaja koji su se desili pre godinu dana da je to vrlo dobro smišljena operacija i projekat američkih obaveštajnih službi, koje rade da destabilišu ovaj region putem dobro poznate opcije koja maskira strane incijatore i one koji su organizatori skupa „OBOJENE REVOLUCIJE“.
Većina učesnika koji su izašli, a po nagovoru svojih prijatelj i svih onih koji su za vrlo kratko vreme prošli novo instalirane analitičke i koordinacione centre za omasovljavanje skupa od kojih je jedna bio sedište portala i radija „RADIO SLOBODNA EVROPA “ kao i edukaciju novih članova kako treba koordinisati velikim masama i povećavati svoj manevarski prostor za mase koje tek predstoje. To nije nikakva tajna i ove godine će se ponovo pokušati dignuti socijalni nemiri u režiji dobro poznate NVO CANVAS na čijem čelu je Srđa Popović. Da se prisetimo, Srđa Popović je jedan od izvršnih direktora CANVASA terorističke organizacije koja sistematski diže nemire i obojene revolucije svugde gde stavovi neke zemlje grada ili regije odudaraju od zvanicnog stava Vašingtona. Srđa je bio i aktivni učesnik rušenja Slobodana Miloševića, a cilj mu je da samo ovog puta kreira javne nemire dosta jačeg inteziteta i velike razorne moći po stanovništvo. Pokušaj prebacivanja istih u RS i njena sistematska destabilizacija kako bi se rušio poslednji bastion Srpstva u istoj, jer im je ona prepreka u daljoj islamizaciji BiH. Predsednik Srpske Milorad Dodik ide u suprotnom smeru od onih koji su sluge zapadnim mentorima i centrima moći, te se čvrsto integriše sa Rusijom i njenim zaveznicima koji iz dana u dan pokazuju sve jaću i čvrsću volju da se odupru neokolonijanizmu i neoliberalizmu koji SAD sa svojim saveznicima aktivno propagira, a suština je porobljavanja i osnivanje vazaliskih država, kakav slučaj mozemo sresti u Evropi kao i svugde po svetu.
Cilj tog dobro smišljenog projekta je pasivna kontrola glavnih institucija u državi kako bi te iste države radile ali isključivo radile u korist SAD i njenih saveznika, a sa ciljem slabljenja Rusije koja je najveci geopoliticki suparnik SAD i to još od Drugog svetskog rata.
Ono što se proteklih meseci uglavnom prikriva je uloga Sarajeva kao centra za obuku sajberkolaboracionista iz susedne RS, koji svojim veštinama u internet komunikaciji, a po nalogu stranih obaveštajnih službi MI6 i FBI koji je otvorio terensku kancelariju u Beogradu ove godine i aktivisti koji aktivno učestvuju u destabilizaciji svoje zemlje .
U Sarajevu i Tuzli te grupe su operativne od sredine 2013. godine, a izuzetno su bile aktivne početkom 2014. godine kada su imale svoju generalnu probu (visoki intezitete nemira u Sarajevu, spaljivanje arhive FBiH, kao i ekstremnih nereda u Tuzli) za događaje koji će se desiti sredinom ove godine, a nosiće naziv Balkansko proleće. Cilj je da koordinisano nastanu nemiri to jest građanska neposlušnost u FBiH i RS, a kroz nekoliko dana ili sedmica iste takve „OBOJENE REVOLUCIJE“ da se niotkuda jave u Srbiji kako bi napravile jedan trougao koji će kroz nemire malog inteziteta, strateški zacrtanim planovima izrasti u građanski rat velikog inteziteta.
Organizacije koje aktivno mešetare po FBiH su zapadne NVO koje kroz donacije, koje opet šalju ljudi koji su upućeni u celu stvar i kojima ide u interes da zemlju destabilišu kako bi uspostavili jaču i čvršću kontrolu nad našim resursima, a nama nametnuli status robova. To organizacije su „FREEDOM HOUSE“, „AMERIČKI KUTAK“, „RADIO SLOBODNA EVROPA“, „NACIONALNI DEMOKRATSKI INSTITUT ZA MEĐUNARODNE ODNOSE“, „OMLADINSKI KOMUNIKACIONI CENTAR“,“OMLADINSKI POKRET REVOLT“, „PRAVO LJUDSKI“, „OŠTRA NULA“, „eFM radio“. Ovo su samo neki od domaćih NVO koje dobijaju donacije od zapadnih jakih korporacija kako bi radili i širili dezinformacije i aktivno učestvovali u destabilizaciji svoje države.
Način na koji se zaustavljaju ovakve aktivnosti je da vlada RS usvoji budžet za propatriotske organizacije kao i njeni aktivisti koji će biti obučeni isključivo za otkrivanje ovih sajberkolaboracionista kao i ubacivanje istih pro srpskih cyber aktivista u strane redove, njihovo obaveštajno bušenje i razaranje u celosti širenjem unutar tog sisteam dezinformacija te spontanog navođenja da katastrofalne poteze koje će stvoriti raskol u istim tim izdajničkim NVO. Da bi posle određenog vremena one prestale da dobijaju bilo kakav vid donacija jer nisu ispunile norme koje su im zapadni mentori zacrtali. Ovo je samo jedan od sedam načina destabilizacije NVO.
(Stefan Milivojević predsednik SNP 1389 OO Trebinje)

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: