Jovan Kovačević: Ako ne damo šansu omladini, nestaćemo!

Jovan Kovačević predsjednik skupštine opštine Gacko i izvršni direktor Zajednice opština istočne Hercegovine je objasnio potrebu nastanka Zajednice opština istočne Hercegovine.

– Ovu zajednicu koju smo napravili kao snop koji bi trebao teže da se uvija i koji se bolje poštuje. Ali i ovako udruženi imamo tek nešto više od 70.000 stanovnika. Sve smo naselili, a sebe raselili. Za razliku od istočne, zapadna Hercegovina je u velikoj ekonomskoj ekspanziji potpomognuti i budžetom Republike Hrvatske koja ulaže velika sredstva u svoj narod. U velikoj su prednosti i bojim se da onaj ko ekonomski vlada uskoro može da vlada i politički. Hercegovačka djeca dolaze ovdje da se obrazuju sa svojom i roditeljskom željom da ostanu u velikom gradu, jer nemaju nikakvu drugu alternativu. To se na kraju najčešće i ostvari. Kad bi samo deset godina pružili šansu studentima da posle završenih studija nađu neki posao ta slika bi se promjenila – rekao je Kovačević i dodao:

– Podsjećam na riječi predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, počasnog građanina Trebinja, koji je obećao pomoć Hercegovini i na kraju posjete rekao: „za godinu dana referisaću šta smo uradili”. Ako je on predsjednik Republike Srbije, onda je on predsjednik i vaš i naš, tako da i mi imamo obavezu da taj referat bude što bolji. Nadam se da nećemo ostati samo na lijepoj priči.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: