Jelena Radmilović: Bilećki srednjoškolci spremni za akcije

U Bileći je odnedavno osnovan tim srednjoškolaca pri Asocijaciji srednjoškolaca u BiH

 

jelena 03
Asocijacija srednjoškolaca je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja ima za cilj poboljšanje statusa mladih. Nažalost, u Bileći srednjoškolci nemaju uslova za bolje, nemaju prostora da se iskažu, a ni uslova za napredak.
Uprkos tome, oni se trude na različite načine, a to pokazuje i osnivanje ovog tima. Lokalni tim ASuBiH, iako postoji tek odnedavno već je imao par akcija. Na skroman način tim je obilježio Dan srednjoškolaca.

jelena

Samo nekoliko dana kasnije u prostorijama SŠC „Golub Kureš”, potom i na ulicama Bileće održana je radionica „Bob 36”. Osnovna ideja ove radionice jeste da se za jedan dan učini srećnim što više ljudi, srednjoškolci su dijelili slučajnim prolaznicima slatkiše sa porukom.

Na toj radionici je učestvovalo oko 20-ak srednjoškolaca. 05. decembra LT je obilježio Dan volontera, pomažući u inventarisanju bibliotekarske građe Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović” , zatim u Crvenom krstu, itd.

– Mislim da je potrebna podrška i pomoć mladima, pogotovo u malim mjestima kao što je Bileća. Kad je tim oformljen bilo je samo nekoliko članova, ali svakim danom smo brojniji. To je dokaz da su naši srednjoškolci spremni za akcije. Za razliku od većine timova u BiH, imamo sreću da nas škola podržava – zaključuje Jelena Radmilović, koordinator ovog tima.

jelena 00

Tim se neće zaustaviti na tome, planirane su razne aktivnosti, kao što su priredbe, prezentacije u školi o temama koje su veoma važne za mlade: droga, alkohol, opasnosti koje vrebaju na internetu,…

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: