Izložba u Bileći: Ikone ukrasile zidove parohijskog doma

Večeras (24.01.) je u bilećkom parohijskom domu otvorena izložba ikonopisaca, akademskih slikara, kao i učenika škole slikanja „Kembridž“.

kolonija

Sa otvaranja slikarske kolonije u Bileći

 

Tekst: Petar Salatić – Tijana Trklja

Djela u kojima je bilećka publika imala priliku uživati nastala su u sklopu manifestacije „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva.“

Prisutnim Bilećanima obratio se protojerej-stavrofor otac Nebojša Kolović. On je ovom prilikom istakao da je Sveti Sava sveopšti bilećki praznik i da je potrebno da ovu slavu počnemo proslavljati i nekoliko dana prije.
„Kao dio proslavljanja Svetog Save ove godine jeste i ova izložba koju smo postavili ovde. Slikari su naslikali jako lijepa djela. Ono što je bila moja želja i razlog zbog koga sam se upleo, jeste da naslikamo ikone kojima ćemo ukrasiti saborni hram.“

Prisutne su pozdravili Novica Dutina, predsjednik manifestacije „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“ i Drago Vučić, predsjednik crkvenog odbora . Oni su poželjeli dobrodošlicu savim prisutnim i zahvalili se svim ljudima i ustanovama koji su pomogli u organizaciji.

Izložbu su zvanično otvorili najmlađi i najznamenitiji slikari, djeca uzrasta od 6-9 godina, čija su se djela našla na zidovima parohijskog doma.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: