Ivana Ninković – Srećan put hercegovačkoj šampionki!

Ovo je priča o surovoj stvarnosti naših talenata iz pera Ratomira Mijanovića, novinara Radio Trebinja

ivana ninkovic

Izvor: Radio Trebinje
Autor: Ratomir Mijanović

Bio jednom jedan Trebinjac koji je govorio „Ne znam šta hoće ti plivači „Leotara“, zatvoreni bazen. Pa zatvoren im je bazen više od pola godine. Evo ja ću se usuditi da ga ispravim. Gotovo devet mjeseci godišnje je bazen zatvoren. Ostalo, plivači se snalaze kako znaju i umiju. Ivana Ninković je biser u niski bisera trebinjskog plivačkog, ali i sporta uopšte.

Gotovo kao da se sjećam, plavokosog djevojčurka koji je ušetao u studio Radio Trebinja prilikom jednog gostovanja u Sportskoj panorami. Kada sam je pitao šta bi želјela da bude kad odraste ona mi je sa ozbilјnošću u glasu rekla „Želim da budem odličan đak i da plivam. Da budem šampion“.

Ivana je sve to ostvarila. Preplivala kilometre i kilometre, od kapice „Leotara“ do Plivačkog kluba „Olimp“ iz Banjaluke, i doplivala do svih svjetskih i evropskih smotri plivanja. Došla i do Olimpijskih igara u Londonu.
Jednom riječju uspjela. Uspjela i svakim danom ostvaruje nove pobjede. Poslјednja u nizu je avionska karta za američku saveznu državu Arizona gdje će studirati na tamošnjem prestižnom koledžu i imati vrhunske uslove za plivanje. U banjalučkoj i trebiskoj Gimnaziji imala je prosjek pet, a na takmičenjima bilјežila uspjeh za uspjehom. Ivana je svaku pobjedu debelo zaslužila. Izvojevala je velikom volјom i upornošću, stručnim radom trenera u „Leotaru“ i „Olimpu“ i gotovo fanatičnom podrškom svoje porodice.

Sjećam se da Ivaninom ocu nije bilo teško da iz sedmice u sedmicu svojim „Audijem“ putuje sa takmičenja na takmičenje. Vozi Ivanu ali i druge plivačice.
I danas smo jedan krug sportske saradnje potpisnik ovih redova i Ivane zaokružili. U našu redakciju ušla je djevojka u čijim očima je bila kristalno jasna rješenost da dođe do vrha. Bilo Mediteranskog, Evropskog, Svjetskog, Olimpijskog. Vrh je vrh tu nema dileme.

„Sanjam o jednom velikom rezultatu. Sanjam o medalјi sa jakih takmičenja. Mediteranskih igara, Olimpijskih igara, Svjetskog ili Evropskog prvenstva. I da završim koledž“, reče nam danas Ivana.

Sve je ostalo isto. Šampionski žar sedmogodišnje dejvojčice od prije deset ili više godina i ove, današnje višestruke šampionke nije izgubio na jačini. Sretno Ivana. Sretno i nemoj da sanjaš da budeš šampionka. Ti to jesi za sve nas. Već odavno.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: