Incko: Trebinje može postati centar obrazovanja, turizma i poljoprivrede

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas su u Trebinju razgovarali o političkoj, ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj situaciji na jugu Hercegovine.

ccc

Izvor: Grad Trebinje

„Trebinje ima velike potencijale posebno u oblasti turizma, poljoprivrede te povoljnu geostratešku poziciju koja omogućava dobru prekograničnu saradnju sa susjednim državama, a to je pitanje, koje Evropska unija posebno podržava“, rekao je Incko.

On je dodao da je jedan od najvažnijih nacionalnih interesa u BiH ekonomija.
„Bilo ko, Srbin, Bošnjak ili Hrvat koji je otvorio jedno radno mjesto za mladog čovjeka je dobar, i u tom pravcu treba raditi“, rekao je Incko.
Incko je naveo da bi Trebinje mogao da bude regionalni centar za školstvo za neka specijalizovana područja poput turizma i poljoprivrede.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da je nezaposlenost ključni problem u gradu na Trebišnjici.

„Upoznao sam visokog predstavnika o našim skorijim planovima i investiranju u grad. Za oko tri mjeseca u planu je da se otvore tri tržna centra koja će uposliti oko 180 radnika, a moguće je i otvaranje jedne tekstilne fabrike, ukoliko se stečaj u „Novoteksu“ završi, u kojoj bi bilo zaposleno oko 400 radnika“, naveo je Vučurević.

Incko je danas posjetio i Zajednički centar za policijsku saradnju i razgovarao sa direktorom Granične policije u BiH Zoranom Galićem.

On je istakao da je granična policija najbolja državna institucija u BiH, a regionalni centar u Trebinju veoma značajan za cijeli region.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: