Imovina Novoteksa i dalje bez kupca: Neuspješna i osma licitacija

Imovina trebinjskog „Novoteksa“ nije prodata ni na današnjoj osmoj licitaciji jer nije bilo zainteresovanih kupaca za novi pogon.

novoteks (1)

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.M.

Prema riječima stečajnog upravnika ovog preduzeća Lazara Đurđevića, na prodaju su bili ponuđeni kompletna oprema i nekretnine Novoteksa, a cijena je bila 3 miliona KM i 39 hiljada KM , što je manje od 60% procijenjene vrijednosti.
Ukoliko i dođe do prodaje Novoteksa, razlučni povjerioci će dobiti dio novca, Poreska uprava RS takođe dio, a radnici – ništa, ističe Đurđević.
„S obzirom da smo dobili uslovnu saglasnost od povjerilaca, Hipo-banke i Hipo-lizinga, sljedeći korak je održavanje skupštine povjerilaca jer povjerioci traže da se izričito prodaje. Hipo-lizing ima razlučno pravo na dijelu opreme, koja se odnosi na mašine, a Hipo-banka na dijelu nekretnina i opreme“, navodi stečajni upravnik „Novoteksa“.
novoteks2
Stečajni postupak u „Novoteksu“, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je u februaru 2011. godine, kada je utvrđeno da dugovanja firme prelaze 60 miliona KM, a imovina preduzeća je 10 puta manja.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: