Ikarbus: Predstavljen srpski “Mercedes”! (foto)

Posle višegodisnje saradnje na sklapanju autobusa sa nemačkim prozivođačem MAN, nedavno je napravljen još jedan poslovni aranžman za ovu zemunsku fabriku. Pored već poznatih modela na MAN-ovim šasijama, od nedavno je donesena odluka da se krene sa još jednom linijom vozila, ovog puta na Mercedesovoj šasiji. Poslednji model autobusa koji je Ikarbus napravio u saradnji sa Mercedesom bio je niskopodni model IK 106, sada već davne 1997.

Izvor: Beobuild.rs

mecka 06
Nije nikakva tajna da “Ikarbus” već neko vreme traga za strateškim partnerom i postoji vera da bi ova saradnja mogla da preraste u nešto više. Trenutno smo se najverovatnije izborili za licencu da mecka 03nadograđujemo Mercedesove šasije, ali cilj inicijative je da se “dopadnemo” partnerima kako bi oni preuzeli fabriku. Iz Mercedesa za sada negiraju intenciju da učestvuju u bilo kojoj privatizaciji u Srbiji.

Sve u svemu, kupce za naše autobuse moramo da nađemo sami, pa bi Mercedesove komponente i kontrola kvaliteta mogla biti značajan adut za izvoz. Iako je nedavno izvedena nedomaćinska nabavka 200 autobusa iz uvoza za GSP, potencijal samo domaćeg tržišta opravdava ovakvu proizvodnju. Pored solo polu-niskopodnog gradskog autobusa, planira se mnogo šira lepeza zglobnih, putničkih i kombi vozila na Mercedesovim šasijama.

 

mecka 04

Danas predstavljeni solo polu-niskopodni autobus u mnogome prednjom maskom podseća na poslednju M seriju, i u tom pogledu slična vozila (IK 112) se već mogu videti na beogradskim ulicama. Polu-niskopodni, znači da je vozilo niskopodno samo na prednjim i srednjim vratima. Najveće novine su pojedini tehnički detalji, poput spoljnih kamera ili unapređenog displeja za putnike u unutrašnjosti. Sve ostale razlike nisu vidljive na spoljašnjoj maski. Prisutan je i već poznati domaći “izum” sa automatskim sistemom za gašenje požara u motoru.

mecka 05
Možda najpozitivniji progres na ovom modelu je činjenica da za razliku od prethodne M serije, koja je bila izrađena od gotovo 90% komponenti iz uvoza, ova ima veći broj domaćih komponenti. Do sada je okupljeno 60 domaćih proizvođača raznih delova, koji će učestvovati u opremanju novih modela. Nadogradnja koja se obavlja u Zemunu podrazumeva sve osim Mercedesove šasije, osovina, motora i upravljačkog sistema.

Pored Mercedesove šasije i motora, nastavlja se proizvodnja i sa MAN-ovim šasijama. To je pogotovo važno, zato što ovaj autobus možda više odgovara prigradskom saobraćaju nego gradskom, pre svega zbog višeg zadnjeg ulaza sa jednokrilnim vratima.

mecka 01

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: