I Trebinjci krenuli pješke na poklonjenje Svetom Vasiliju (video)

Petnaest mladih Trebinjaca krenulo je danas poslijepodne pješke na pokloničko putovanje moštima Svetog Vasilija u manastir Ostrog

poklonicko-putovanje

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Video: Nebojša Vukanović

Vođa grupe Minja Stević, kojem je ovo već četvrta godina za redom kako uoči praznika velikog svetitelja pješke pohodi manastir, za RT je rekao da se grupa okupila spontano, nakon što je nekolicina njegovih prijatelja, poznanika i sugrađana iskazala želju da mu se ove godine pridruže.

„Među njima ima onih koji su i ranije, jednom ili dvaput, išli pješke pod Ostroga, ali i onih kojima je ovo prvo iskustvo. Sutra poslijepodne bi trebalo da stignemo u manastir. Gore ćemo da prespavamo, u nedjelju ujutru da se poklonimo moštima Svetog Vasilija, a nakon toga krećemo nazad“, rekao je Stević novinarima pred polazak.
Mladi hodočasnici su na put krenuli nakon okupljanja ispred sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gdje su od paroha Momčila Pejičića primili blagoslov.
Nešto ranije danas na pokloničko putovanje u manastir Ostrog pješke je otišla još jedna grupa mladih Trebinjaca, koju uglavnom čine članovi Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: