HET i RiTE Gacko uputili pomoć ugroženima u poplavama

Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ i Rudnik i termolektrana /RiTE/ Gacko uputili su ljudstvo i opremu u najugroženija poplavljena područja u Republici Srpskoj, potvđeno je Srni u ovim preduzećima

0_5

Rukovodilac Sektora investicione izgradnje u HET-u Luka Petrović kaže da je ovo preduzeće sve raspoložive resurse stavilo na raspolaganje kako bi pomogli stanovništvu ugroženom od poplava na sjeveru Srpske, te dodaje da su već sinoć u Doboj poslali dva kompletno opremljena motorna čamca, deset ljudi i dva terenska vozila.

“Het je spreman da ustupi i ronilačku opremu kao i pumpe”, istakao je Petrović i pozvao lokalnu zajednicu da stavi na raspolaganje opremljene ekipe u Vatrogasnom društvu i Civilnoj zaštiti, te da se cijela Hercegovina u skladu sa mogućnostima uključi u pružanje pomoći ugroženom stanovništvu.

Izvršni direktor za proizvodnju električne energije u Termolektrani Gacko Borivoje Vujičić Srni je potvrdio da su Rudnik i Termoelektrana Gacko ponudili svaku vrstu pomoći ugroženim područjima od poplava.

“Uprava preduzeća je u stalnoj vezi sa kriznim štabom, a na raspolaganje je stavljena četa za spašavanje, stručno osoblje za sanaciju kvarova na elektro vodovima i instalaciji, i ostala materijalno tehnička oprema potrebna u brzom djelovanju pružanja prve pomoći”, rekao je Vujičić.

U Vatrogasnoj jedinici i Civilnoj zaštiti u Trebinju kažu da su ljudstvo i tehnika spremni, ali da čekaju poziv gdje će biti raspoređeni.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: