Hercegovka Melani Pejić dublira Moniku Beluči

Upješna jahačica iz Hercegovine Melani Pejić zamijenit će holivudsku glumicu Moniku Beluči u jahačkim scenama u filmu Emira Kusturice “Na mliječnom putu”.

melani

Izvor: Dnevni avaz
Naime, Monika se boji konja i ne zna jahati, pa će je u scenama sa konjima zamijeniti ova talentovana mlada Hercegovka, prenosi Sigma.

Melani je ljubav prema konjima prvi put osjetila prije 15 godina kada joj je otac poklonio kobilu Neru. Nakon toga se sa sestrom Marijom upisala u školu jahanja u Sarajevu i položila prve tri razine. Sa 19 godina postala je trener jahanja.

Danas se na porodičnom imanju u zapadnoj Hercegovini brine o devet konja. Konjički klub “Stina” osnovala je u Grudama 2009. godine. Iste godine je nastupila na svom prvom takmičenju u daljinskom jahanju na izdržljivost dužine 40 kilometara, a godinu kasnije postala je državna prvakinja.

Na audiciji za dvojnicu Monike Beluči bilo je 48 prijavljenih kandidata, ali niko drugi nije imao svog konja kojeg je mogao ponuditi. Osim što joj ova filmska uloga predstavlja veliku čast ujedno je i prilika za promovisanje konjičkog sporta u Bosni i Hercegovini.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: