Hercegovci u Srbiji formirali zajednički Odbor za koordinaciju

Sa sastanka predstavnika hercegovačkih udruženja i zavičajnih klubova

 

Sastanak predstavnika hercegovačkih udruženja i zavičajnih klubova održan je 10.07.2014. godine u 19 časova u prostorijama Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, u Novom Sadu u Radničkoj ulici 49.
Sastanku su prisustvovali delegirani članovi i zamenici Odbora za koordinaciju rada sledećih udruženja: Udruženje Srba iz Konjica : Milorad Lazarević i Vladko Glogovac, Milan Zečar – Udruženje Hercegovaca Srednjeg Banata – Zrenjanin, Milan Gutić – Privredno kulturni centar Dunav – Novi Sad, Duško Kornjača – Udruženje Čajničana u Srbiji, Neđo Bojanić – Zavičajno udruženje Bogodo, Sreten Pištalo i Borivoje Vukajlović – Zavičajno udruženje Hercegovina iz Subotice, Milenko Jahura i Vojislav Babić – SND Prebilovci, Đorđo Radojičić – Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada.

 

Za sastanak je predložen sledeći dnevni red:
1. Konstituisanje Odbora za koordinaciju rada udruženja
2. Izbor predsednika Odbora za koordinaciju rada
3. Donošenje Poslovnika o radu
Predloženi dnevni red dopunjen je sa tačkom razno.

 

U vezi sa prvom tačkom dnevnog reda konstatovano je da je 14 hercegovačkih udruženja i zavičajnih klubova prihvatilo da učestvuje u radu Odbora za koordinaciju i delegiralo po jednog člana i jednog zamenika u Odbor, i to: SND Prebilovci: Milenko Jahura i Slobodan Aćimović, Udruženje Trebinjaca Jovan Dučić iz Beograda – Neđo Maksimović, ZK Bilećana u Srbiji – Miodrag Dunđerović i Mišo Albijanić, Udruženje Hercegovaca Srednjeg Banata – Milan Zečar i Milan Bjelogrlić, Udruženje Konjičana u Srbiji – Milorad Lazarević i Vladko Glogovac, ZK Gačana iz Beograda – Svetozar Crnogorac i Miloš Marković, Udruženje Hercegovaca iz Vršca – Božidar Pašajlić i Dragan Milićević, Udruženje Hercegovina iz Subotice – Sreten Pištalo i Borivoje Vukajlović, Udruženje Nevesinjaca iz Beograda – LJubo Babić i Žarko Samardžić, ZK Hercegovac iz Pančeva – Milenko Čabrilo i Miomir Košutić, ZU Bogodo – Neđo Bojanić i Žarko Matković, Udruženje Čajničana u Srbiji – Duško Kornjača i Goran Tanasković, Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada – Đorđo Radojičić i Milimir Kovačević, Udruženje Fočaka – još uvek nisu prijavili člana i zamenika.

U vezi sa drugom tačkom dnevnog reda, za predsednika Odbora za koordinaciju rada udruženja predložen je predsednik Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji Đorđo Radojičić, a za zamenika predsednik Zavičajnog kluba Gačana Svetozar Crnogorac. Ovaj predlog je jednoglasno prihvaćen .
U vezi sa trećom tačkom dnevnog reda, uz poziv za sastanak članovima Odbora je upućen i predlog Pravilnika o radu. Gotovo svi članovi odbora su učestvovali u razgovoru povodom ove tačke dnevnog reda. Nakon duže diskusije usvojen je izmenjeni tekst predloga Pravilnika o radu, koji je sastavni deo ovog zapisnika.
U vezi sa četvrtom tačkom dnevnog reda, predsednik SND Prebilovci Milenko Jahura, zahvalio se svima koji su pomogli u prikupljanju sredstava za izgradnju spomen kosturnice i hrama u Prebilovcima i rekao da ovo udruženje organizuje pokloničko putovanje u Prebilovce početkom avgusta, tačan datum biće saopšten naknadno. Predstavnici Udruženja iz Subotice najavili su za 15. novembar donatorsko veče za Prebilovce. Vladko Glogovac iz Udruženja Konjičana predložio je da za sledeći sastanak Odbora svako udruženje pripremi izvod iz svog Plana rada, kao polazni materijal za rad Odbora.

 

ПОСЛОВНИК О РАДУ Одбора за координацију

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: