Hercegovci jednoglasni: Akcija “Podignimo Prebilovce” prioritet svih nas!

 Hercegovačka udruženja su jednoglasno podržala akciju “Podignimo Prebilovce” koju su inicirali SND “Prebilovci” i sajt Slobodna Hercegovina.

 

baner_hram-prebilovci

U parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru održan je radni sastanak koji je inicirao Milenko Jahura, predsednik SND “Prebilovci”. Pored njega domaćine ovog skupa su predstavljali Vojo Babić i Slobodan Aćimović, a skupu su prisustvovali predstavnici: Kluba Gačana (Svetozar Crnogorac, Miloš Marković), Udruženja Bilećana (Mišo Albijanić. Maja Kokolj i Jelica Vuković), Udruženja “Hercegovac” iz Pančeva (Milenko Čabrilo) i Udruženajaj Trebinjaca (Žarko Ratković i Božidar Glogovac).

Učenisnicima skupa punu podršku je pružilo i Udruženje Hercegovaca iz Švedske, pismom koje je potpisala Karolina Vučković- Stolica, predsednica tog udruženja.

Prisutni su jednoglasno pružili  punu podršku obnovi i očuvanju Prebilovaca kao živog sela, ali i kao mesta koje mora da ima posebno mesto na mapi kulturno- istorijske, memorijalne i prirodne vrednosti srpskog naroda.

Hercegovačka udruženja će se uključiti u akciju “Podignimo Prebilovce” , a to će raditi zajednički, nizom dogovorenih aktivnosti.

Formalno uspostavljanje koordinacije zavičajnih udruženja trebalo bi da se dogovori na sastanku koji će se održati u četvrtak 27. februara u 16 časova u parohijskom domu hrama Svetog Save

I ovim putem pozivamo predstavnike svih zavičajnih udruženja Hercegovaca da se odazovu ovom pozivu i uzmu aktivno učešće u akciji “Podignimo Prebilovce”, kao jednom od najizazovnijih zavičajnih zadata ove generacije

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: