Herceg TV počinje emitovanje u ponedjeljak

Regionalna televizijska stanica Herceg TV zvanično i po programskoj šemi trebalo bi da počne sa emitovanjem programa u ponedjeljak, 10. novembra, nakon faze eksperimentalnog programa.

Herceg-tv-naslovna

Izvor: Radio Trebinje

Prema riječima vlasnika i glavnog i odgovornog urednika televizije Dragutina Papovića, Herceg TV će dnevno emitovati 14 sati programa – na zemaljskoj frekvenciji za područje cijele istočne Hercegovine, na ELTA kablovskom operateru, a za petnaestak dana i na IPTV m:telovom operateru.
On dodaje da televizija ima 12 zaposlenih – tri novinara, dva snimatelja, dok se ostatatak odnosi na režiju i drugi tehnički kadar, te da će biti angažovano i nekoliko dopisnika iz drugih hercegovačkih opština.

Papović je istakao da će programska orijentacija Herceg TV biti na fonu ranije uređivačke politike ove tv-stanice, gdje je primarni cilj afirmisanje pravih vrijednosti i naprednih ideja u Hercegovini.

tomic-i-papovic

Tanja Tomić i Dragutin Papović

Želimo pozitivno da utičemo na građane. Spremni smo da čujemo sva različita mišljenja, a podržaćemo svaku ideju čiji je cilj napredak u bilo kojoj sferi društva“, rekao je Papović.
Papović ističe da će program biti „u duhu urbanosti“, ali da neće izostati „ni sadržaji koji se odnose na kulturu, tradiciju i običaje našeg kraja“, izdvajajući iz ovog segmenta programa serijal „Zemljom hercegovom“.
„To će biti svojevrsna kulturno-istorijska razglednica Hercegovine. Naša je namjera da sa kamerom posjetimo sva sela u Hercegovini i Staroj Hercegovini. Značaj ovog projekta nije samo u emitovanju programa, već što će emisija biti svojevrsna arhiva, značajna za buduće generacije“, istakao je Papović.
Glavni urednik informativnog programa Herceg TV Tanja Tomić rekla je da će televizija imati sopstvenu produkciju informativnog, zabavnog i edukativnog programa, uz sadržaje iz programske razmjene sa Bel TV, OSM TV i TV Slobomir, sa kojima je već dogovorena saradnja.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: