Gradonačelnik Vučurević ministru Jovičiću: Očekujemo hitnu i stručnu istragu autentičnosti spornog snimka

slavko

 

Poštovani ministre Jovičiću,
Kao neposredni učesnik opštih izbora i građanin osjećam potrebu da vam se obratim nezadovoljan šturim objašnjenjem MUP RS po pitanju audio snimka, u kome, navodno, premijerka Željka Cvijanović sa nekim razgovara o kupovini glasova. Sve što ste imali da kažete je da je riječ o „kompromitujućem audio-materijalu u kojem su iz konteksta izvučene pojedinačne izjave premijera, te montirane sa drugim izjavama“. Bojim se, cijenjeni ministre, da ste pomješali prioritete i da od šume ne vidite drvo.
Iako ne sporite da je u pitanju glas premijerke, vama je najvažnija stvar podnošenje prijave protiv NN izvršioca zbog neovlašćenog prisluškivanja privatnih razgovora. Šta je u snimljenom materijalu, skoro da nije bitno. To vam dođe kao kad pročitate naslov knjige i onda je odložite na policu. Malo je simptomatično da služba kojoj ste na čelu i koja stalno kuburi sa nedostatkom uniformi, cipela i goriva, a samim tim vjerovatno raspolaže i zastarjelom tehnikom, tako brzo i efikasno razriješi slučaj. Mislim da ni forenzičari, ili kako se već zovu stručnjaci za takve stvari, u mnogo razvijenijim zemljama ne mogu u tako rekordnom roku ocijeniti da je materijal montiran.
Predlažem, cijenjeni ministre, da inkriminisani audio snimak date na analizu nekoj neutralnoj i više sofisticiranoj ustanovi van naših granica. Rezultati takve analize otkloniće sve sumnje u rad vaše službe, a bogami i u časnost naše poštovane premijerke.
Koristim priliku da ovim putem čestitam krsnu slavu – Aranđelov dan svim pripadnicima MUP Republike Srpske.
S poštovanjem,
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: