Grad Trebinje: Kako je ugovorom o kreditnom zaduženju rušen FK Leotar

U današnjem saopštenju za javnost koje prenosimo u cjelosti Gradska uprava Trebinja optužila je nekadašnje rukovodstvo FK Leotar za „spregu SNSD – Bobar banka“ u „protivzakonitom“ Ugovoru o kreditnom zaduženju kluba kod ove banke, zbog kojeg , kako se navodi – i dalje postoji rizik da Grad Trebinje na sudu izgubi vlasništvo nad stadionom u Policima, koji je poslužio kao hipoteka za pomenuti kredit.

her4

Izvor: Grad Trebinje

Uz saopštenje, Gradska uprava je objelodanila i faksimile pomenutog ugovora.
Ovim putem javnosti stavljamo na uvid Ugovor o kreditu kojim je pod hipoteku založen fudbalski stadion “FK Leotar” sa pratećim objektima i zemljištem i to za kreditni iznos od 370.000 KM. Potpisnici ugovora su s jedne strane “FK Leotar” koga zastupa Luka Petrović, a s druge Bobar Banka.
Ugovor upućuje na nekontrolisane radnje tadašnje uprave “FK Leotar”, na čelu sa Lukom Petrovićem, današnjim poslanikom u NSRS i predsjednikom GO SNSD, koji je tada protivzakonito založio stadion uprkos činjenici da je “FK Leotar” imao pravo korišćenja stadiona, ali ne i pravo vlasništva, jer je stadion isključivo vlasništvo Grada Trebinje.
Jasno je da je urušavanje trebinjskog Fudbalskog kluba “Leotar” i trebinjskog sporta rezultat ovakvih i sličnih malverzacija nekadašnje SNSD-ove strukture vlasti u Trebinju, ali ovdje u oči upada i naročita sprega SNSD – BOBAR BANKA, što je evidentno i iz proloženog ugovora.
Napominjemo da je prema procjeni sudskog vještaka građevinske struke (iz člana 7. Ugovora) vrijednost založenog stadiona deset puta veća od vrijednosti podignutog kredita i iznosi 3.933.098,00KM. Takođe napominjemo da tadašnja uprava “FK Leotar”, na čelu sa Lukom Petrovićem, od 2012. godine nije uplatila nijednu ratu kredita, a prema članu 6. Ugovora banka ima pravo naplate zatezne kamate koja se obračunava na neplaćeni iznos za svaki dan kašnjenja.
Kao rezultat, danas imamo upitnu situaciju vezano za vlasništvo nad stadionom Leotar što je evidentno proizvod neogovornog odnosa čelnih ljudi tadašnje esenesdeovske uprave “FK Leotar”. Odlukom prvostepenog suda skinuta je hipoteka sa stadiona Leotar, ali i dalje postoji mogućnost preinadžbe ove odluke u drugostepenom rješavanju, koja bi dalje mogla rezultirati gubitkom vlasništva nad stadionom.

Ugovori-2a2 Ugovori-3a1 Ugovori-4a1

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: