Gordan Mišeljić: Donacije iz dobiti HET-a raspoređene u regiji

Hidroelektrane na Trebišnjici su imale izuzetno dobru poslovnu 2013. godinu, a ostvarena neto dobit preduzeća je 12. 334.850 KM, istakao je za Radio Trebinje Gordan Mišeljić, direktor Zavisnog preduzeća „Hidoelektrane na Trebišnjici“.

MIseljic-i-tegeltija

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.R. 
Mišeljić je naveo da je na današnjoj sjednici Skupštine akcionara HET-a, kojoj je prisustvovao i Zoran Tegeltija, ministar finansija Vlade RS, pored ostalog razgovarano i o poslovanju preduzeća te raspodjeli sredstava iz ostvarene dobiti.
On je naveo da je uprava preduzeća donijela odluku o dodjeli donacija iz ostvarene dobiti u iznosu od 1.233.485 KM za oko 150 subjekata iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, socijalne pomoći i u humanitarne svrhe.
„Hidroelektrane na Trebišnjici su za 2013. godinu izdvojile 10 odsto za donacije iz dobiti preduzeća, a 2013. godina je bila jako uspješna u poslovanju preduzeća. Uprava preduzeća je odlučila da 99,9 odsto donacija ostane u regiji, u mjestu poslovanja našeg preduzeća, a samo smo udovoljili par zahtjeva, 8.000 KM je otišlo iz naše regije, a dobit je podjeljena na osnovu preporuke koju smo dobili iz matičnog predzeća iz Elektroprivrede RS“, istakao je Mišeljić.
Ministar finansija RS Zoran Tegeltija je istakao da je „HET“ u prošloj godini imao odlične proizvodne i finansijske rezultate koji su omogućili da preduzeće ostvari značajnu dobit. On je izrazio nadu da će i poslovna 2014. godina „HET-a“ biti bar na prošlogodišnjem nivou te da će biti ostvarena i značajna dobit.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: