Goran Ivković – Kusac: I na nebu živi zvezdin Sever!

Navršile su se tačno tri godine od smrti Gorana Ivkovića Kusca, velikog zaljubljenika u fudbal i Crvenu Zvezdu, čovjeka koga su voljeli i stari i mladi.Još se prepričavaju njegove avanture po stadionima bivše Jugoslavije i Evrope, ali i poruke duhovitog sugrađanina koji je najveći dio života proveo u druženju sa svojim prijateljima u Nevesinju.

Autor: Grahovac Dragan
Izvor. Radio Nevesinje

kusac slika pomen

Veća grupa navijača Crvene Zvezde jutros je na Gradskom groblju prisustvovala pomenu pokojnom vođi Delija iz Nevesinja. Upalili su svijeće i odali počast čovjeku koji će dugo ostati u sjećanjima svakog Nevesinjca.

 

Prenosimo dio priče koju je ranije objavio portal navijača Crvene Zvezde:

Goran Ivković – Kusac bio je jedan od mnogih kojima je Zvezda bila više od života.Od dječačke zaljubljenosti u Zvezdu godinama je to prerastalo u pravu opsesiju. Bio je gromada od čovjeka sa 210 centimetara i nekih 150 kilograma, ali u duši miroljubiv i pošten. Svojom pojavom i autoritetom postao je vođa oko koga su se okupljali svi navijači Zvezde. Prva organizovana putovanja počela su početkom 80-tih. Redovno je išao stopom na gostovanja: Sarajevo, Tuzla, Nikšić, Podgorica. Ređali su se kao na traci veliki mečevi: Inter, Anderleht, Benfika, Milan, Keln, pa nezaboravna `91. Na svim tim utakmicama zahvaljujući, prije svega Goranu, na tribinama je bila i velika grupa Nevesinjaca. I u Beogradu su ga znali. Poznavao je DŽaju, Arkana, Avramovića i još mnogo poznatih zvezdaša.Prečku od duela sa Bajernom držao je u svojoj sobi do posljednjeg dana. Čak je i sahranjen sa njom.

 kusac 14

Sve što je zaradio, trošio bi na putovanja do Beograda i nazad. Nerijetko bi pričao kako mu je i DŽaja davao novac da se vrati kući. Bio je boem u pravom smislu te riječi i takav život ga je i dokrajčio
Ali Zvezda mu je bila sve. Neretko se kaže za nekoga da je navijač Zvezde “do groba”, kada se govori o privrženosti klubu. Goran Kusac je otišao korak dalje.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: