Gacko: Venčanje iz bajke na obali smaragdnog jezera

U želji da izbegnu stereotipe i poseban dan u životu učine nezaboravnim, Stojan Škiljević iz Gacka i Jelena Propadović iz Rume odlučili su da se na večnu ljubav zakunu na obalama jezera Desivoje.

vencanje-na-jezeru-540x300

IZVOR: Moja Hercegovina
AUTOR: Milanka Kovačević
FOTO: Moja Hercegovina

I vremenske prilike i romantični pejzaž jezera ušuškanog među brda, sve je doprinelo da prvo venčanje na otvorenom u Gacku bude najbliže što se realnost može primaći bajci.

Ideja je potekla od Stojanovih roditelja, Dragiše i Zorice, a mladenci su bili oduševljeni. Kažu da je priroda divna i da predstavlja pravi ambijent za venčanje kakvo su zamišljali: romantično i neobično.

Inače, venčanje se desilo na mestu koje su predhodnih meseci vise desetina ljudi iz Gacka dobrovoljnim radom uređivalo, da bi danas dobili jednu prirodnu oazu za predah tokom putovanja.

Vencanje-je-obavljeno-u-romanticnom-ambijentu

Venčanje je obavljeno u romantičnom ambijentu

Nešto što je počelo kao skromna ideja da se od šiblja iskrči deo obale kako bi ribari mogli lakše da priđu jezeru, a putnici da predahnu tokom puta ka svojim odredištima, danas je poprimilo obrise pravog odmorišta i izletišta sa razglednice.

Kao grudva niz breg, rastao je broj onih što su bili voljni da se uključe, ali su rasle i ambicije, tako da je za samo nekoliko meseci, stvoren jedan kompleks sa tri nadstrešnice, plažom i pontonima koji su porinuti u jezero. Celokupan predeo je, uz malu intervenciju ljudske ruke, prosto zasijao. Otuda i nečudi što je jedan turista zatečen lepotom upitao: “Da li je ovo jezero bilo ovde i prošle godine?”

Radna-akcija

Veliki broj građana Gacka je pomogao u sređivanju obale jezera

Sigurno je da izletištu na jezeru Desivoje po lepoti ravnog nema nadaleko. Čak su i oni koji su od prvog dana bili aktivni, iznenađeni kako je sve ispalo. Kažu da nisu mogli ni da sanjaju da će ovako nešto uraditi.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: