Gacko: U potragu za nestalim radnikom uključuje se i helikopter

Rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane Gacko zatražilo je da Helikopterski servis Vlade Republike Srpske uputi jedan helikopter koji bi se uključio u potragu za radnikom Rudnika Slobodanom Žarkovićem koji je u rijeci Gračanici nestao prije sedam dana, potvrdio je Srni direktor Rudnika Srđan Milović.

ga
Izvor: Srna
Milović kaže da helikopter, zbog loših vremenskih prilika u Banjaluci, jutros nije mogao da poleti, te ističe da će čim stigne u Gacko biti odmah angažovan u potragu.

„Uključivanjem helikoptera želimo da iz vazduha bude pretražen nepristupačan teren”, kaže Milović.

Milović, koji je neprestano na terenu sa spasiocima, kaže da su prethodnih dana detljano pretraživani korito Gračanice i priobalni dio, te da su danas markirana dodatna mjesta na kojima će se tragati za nestalim radnikom.

Hladnoća, jaka kiša, zamućenost vode i niska temperatura nisu sprečavale pripadnike Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, spasioce iz Foče i Mostara, te radnike Rudnika i Termoelektrane da bez prestanka pretražuju teren da bi pronašli Žarkovića.

I danas su svi na terenu, osim spasilaca iz Mostara.

Minibus, koji je prevozio radnike Rudnika Gacko 2. decembra povukla je nabujala Gračanica prilikom čega su dva radnika nestala u vodi.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: