Gacko: Okrugli sto „Srce kuca, čuj ga“

Juče je u prostorijama Centra za djecu sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno“ Gacko održan okrugli sto na temu „Srce kuca, čuj ga“ – kvalitet i zdravstvena zaštita osoba sa invaliditetom u BiH. Ovim je simbolično obilježen 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava.

gacko-srce-kuca-cuj-ga

Izvor: gacko-rs

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja, Opštine Gacko, Centra za Socijalni rad, Sindikata RiTE, Osnovne i Srednje škole, Kulturno – sportskog centra i Radio Gacka.

„Srce kuca čuj ga“ naziv je projekta koji Centar za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ Gacko sprovodi uz podršku Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, finansiran od strane Evropske Unije.

Predsjednik skupštine udruženja, Radomir Radmilović zahvalio se prisutnim na odzivu. Prema riječima Radmilovića, “Rastimo zajedno“ je jedan pozitivan primjer udruženja koje je prepoznato u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

„Ova lokalna zajednica je dala mogućnost djeci da imaju gdje da borave, da društvo i ne odbacuje tu djecu, ali djeca sa smetnjama u razvoju još uvijek nemaju pozitivan tretman u društvu“, rekao je Radmilović i dodao da udruženju nedostaje stručnog kadra i da će u budućem periodu pokušati riješiti taj problem.

Koordinator projekta, Jelena Jovović upoznala je prisutne sa projektom. “Projekat će se realizovati u periodu od 01. novembra 2014. do 30. aprila 2015. godine, a rade ga 22 opštine na teritoriji BiH. Cilj je da se poboljša kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju kao i da se poštuju osnovna ljudska prava. „Značaj se stavlja na kontinuitet. Problem je što projekat traje 6 mjeseci, a onda tretmani prestaju“, istakla je Jovović.

U okviru projekta planirano je održavanje još dva okrugla stola sa predstavnicima lokalne vlasti i značajnih privrednih subjekata, kako bi ih bolje upoznali sa problemima djece i koliko je bitan kontinuiran rad za njihov napredak.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: