Gacko: Nezaposlenost u blagom padu

raj 2014. godine na evidenciji Zavoda će dočekati 948 lica, što je znatno bolje nego u prvom delu godine kada je ta cifra prelazila 1.100.

TE-Gacko (1)

Izvor: ATV

Broj nezaposlenih u opštini Gacko u blagom je padu, pokazuju to podaci Zavoda za zapošljavanje.

Kraj 2014. godine na evidenciji Zavoda će dočekati 948 lica, što je znatno bolje nego u prvom delu godine kada je ta cifra prelazila 1.100.

U proteklih pola godine 293 lica su obrisana sa evidencije, od toga je zaposlenje našlo 258 osoba, dok je cifra novoprijavljenih 204.

Najviše su se zapošljavale mlade osobe, starosti do 30 godina, a potom oni do 45, mada je posao našlo i 12 lica starijih od 55 godina.

Kada je u pitanju kvalifikaciona struktura, KV radnici i osobe sa diplomom srednje škole i fakulteta su u proteklih pola godine najčešće dobijali posao.

Od onih koji još čekaju na posao u opštini Gacko, najviše ih je u najproduktivnijem periodu života. Podaci pokazuju da više od 700 osoba koje i dalje traže posao spada u kategoriju mlađih od 45 godina.

Prednjače KV radnici i oni sa srednjom stručnom spremom, a i dalje je impozantan broj onih koji i pored fakultetske diplome ne mogu da nadju zaposlenje. U Gacku je trenutno na evidenciji biroa 131 visokoobrazovano lice.

Iako cifra onih koji su se zaposlili od juna do danas nije zanemarljiva, pre svega zahvaljujući zapošljavanjima u RiTE Gacko, u istom periodu su se na biro prijavile 204 osobe. Tome je svakako doprinelo i zatvaranje preduzeća „Ugostiteljstvo i turizam“ čiji su radnici dobili otkaze i završili na birou.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: