Frajle: Uvek se rado vraćamo u Trebinje!

„Prvi put smo u Trebinju i oduševljene smo svirkom, publika je znala sve naše pjesme, dobile smo nevjerovatnu povratnu energiju što govori da naša muzika dolazi i dovde. Bilo je divno i uživale smo. Ponovo ćemo se vratiti sigurno, prvenstveno zbog publike, ali i da obiđemo grad, jer smo čule da je predivan“, uglas kažu frajla Jelena, Nataša, Marija i Nevena.

frajle1

Izvor: Radio Trebinje
Autor: Maja Begenišić
U Trebinju su prije nekoliko dana gostovale „Frajle“, novosađanke koje su za pet godina postojanja objavile dva albuma, nanizale pregršt nagrada i osvojile srca publike širom regiona. Za portal radiotrebinje.com, nakon nastupa, izjavile su da je svirka u Trebinju bila svojevrsna promocija novog albuma „A strana ljubavi“ i najavile da će se, nakon turneje po primorju, ponovo vratiti u naš grad.
„Prvi put smo u Trebinju i oduševljene smo svirkom, publika je znala sve naše pjesme, dobile smo nevjerovatnu povratnu energiju što govori da naša muzika dolazi i dovde. Bilo je divno i uživale smo. Ponovo ćemo se vratiti sigurno, prvenstveno zbog publike, ali i da obiđemo grad, jer smo čule da je predivan“, uglas kažu frajla Jelena, Nataša, Marija i Nevena.
Pred ovim tandemom je mini-morska turneja po hrvatskom i crnogorskom primorju, a uskoro ih očekuje gostovanje na koncertu Vlatka Stefanovskog u beogradskom Sava centru. „To je za nas velika čast! Ukrstićemo gitare sa Vlatkom i pokloniti se takvom umjetniku kakav je on. Treme obično nemamo pred nastupe, ali sa Vlatkom sigurno neće izostati, mada ćemo, kao i uvijek, nastojati da budemo sigurne, da sve dobro uvježbamo. Pošto pjevamo u četvoroglasu, moramo naporno vježbati, ali sigurno je da uvijek postoji ta umjetnička neizvjesnost“, dodaju one.
Imale su sreću da u petogodišnjoj karijeri nastupaju i sa Oliverom Dragojevićem. „Bilo je to prije dvije godine na njegovom koncertu u Umagu. Poslije je nastupila totalna amnezija. Mislim da se ni jedna od nas ne sjeća tog nastupa. Svirati uz Olivera, bilo je kao ostvarenje sna!“

frajle3
Pred „Frajlama“ je promocija albuma „A strana ljubavi“, nastavak ljubavne priče započete albumom „Sa putovanja“. „Posljednjih mjesec dana promovišemo naš drugi album, prvi čin jedne ljubavne priče. Inače, tematika koju obrađujemo je ljubavna samo je na ovom albumu malo ozbiljnija. I redoslijed pjesama je tako posložen i prati ljubav od momenta zaljubljivanja, preko strasti do toga kada život krene ozbiljnije i realnije. Šta će biti na „B“ strani još uvijek ne znamo, sve zavisi od inspiracije“.
A ove četiri šarmantne i duhovite „gospođice“, otkrile su i po neku anegdotu. „Sve naše pjesme su ili autobiografske ili biografske. Tako je nastala naslovna pjesma albuma ‘A strana ljubavi’ – ‘Ko se to meni zaljubio’, kada je frajla Nata upravo to pitala jednog momka, zaljubljenog u nju“, priča Jelena i dodaje u šali da se nada kako im on neće tražiti autorska prava za tekst, što se desilo britanskoj pjevačici Adel.
Uz pjesmu „Ich liebe dich“ pomogle su i jednom momku da zaprosi djevojku. „To je bilo preemotivno i nama izuzetno drago što smo mu pomogle i učestvovale u takvom činu ljubavi. Upravo to je najdivnije u našoj profesiji kada možemo u ljudima da izazovemo divne emocije zahvaljujući muzici i da bez obzira na jezik, nakon naših pjesma, u svakome prorade one iskonske emocije. To je blagodet ovog posla i umjetnosti, pogotovo na ovim našim prostorima na kojima smo prošli sve i svašta!“
Osim muzikom, komponovanjem i pjevanjem, „Frajle“ inspirišu i drugi vidovi umjetnosti. „Volimo da osmislimo i kostime za scenske nastupe, zanima nas i video produkcija, grafički dizajn. Imamo široka interesovanja, a kako smo čule da je u Trebinju Emir Kusturica, eto mu prilike da nas angažuje, jako bismo voljele. Spremne smo na saradnju“, uz osmijeh dodaju „Frajle“.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: