FK Leotar: Grad Trebinje plaća kotizaciju, dugovi ostaju? (video)

Kako je ranije najavljeno, danas je u Skupštini grada održana tematska sjednica o trenutnoj situaciji u FK “Leotar”, finansijskim dugovanjima ovoga kluba, te mogućnosti da “Leotar” bude suspendovan iz Premijer lige i ugašen.

Izvor: Grad Trebinje
Video: Nebojša Vukanović (BN TV)

skupstina

Rasprava o aktuelnom pitanju FK “Leotar” trajala je puna četiri časa, u okviru čega je Skupština izglasala zaključke kojima se zahtjeva da odgovorni organi Kluba obezbijede skidanje hipoteke sa stadiona “Leotar” kod Bobar banke, te da se otklone blokade računa kluba. Također, Skupština je danas zaključkom zatražila i da MUP i nadležno tužilaštvo utvrde odgovornosti za dug od 1,8 miliona KM koji je nastao u proteklih osam godina. 

Odbornici su, na prijedlog gradonačelnika Slavka Vučurevića, donijeli i odluku o formiranju radne grupe (u sastavu: Slobodan Šaraba i Srđan Bubalo iz NDP-a, te Petar Ivanković iz DNS-a) koja ima zadatak da kordiniše rad uprave FK “Leotar”.

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, pozvao je odgovorne rukovodioce kluba da preuzmu odgovornost i suoče se sa brojnim dugovanjima. On je također pozvao i čelnike HET-a i Elektroprivrede da se ponovo uključe u finansiranje kluba, bez obzira na političko opredjeljenje.

Vučurević je naglasio da je Grad Trebinje spreman da uplati kotizaciju Fudbalskom savezu BiH kako bi Leotar opstao u okviru takmičenja u Premijer ligi, ali da Gradska uprava neće preuzeti odgovornost za dugovanja koja su u klubu napravljena u periodu vlasti SNSD-a.

Ostali odbornici pozicije također su danas tvrdili su da su blokade i dugovanja posljedica neodgovornosti i pasivnog odnosa čelnih ljudi uprave kluba, napominjući da je takav odnos i doveo do potencijalne diskvalifikacije iz Premijer lige i mogućnosti ukidanja kluba.

Na početku zasjedanja u Skupštini se obratio i bivši fudbaler “Leotara”, Darko Dreč, koji je ukratko opisao situaciju u Leotaru i rekao, između ostalog, da su upravme stukture “dovodile svoje trenere i namještale utakmice suparnicima”. Zaposlena u klubu, Olivera Kisin, također je rekla da je nije primila 20 plata i da joj FK Leotar duguje 10.000 KM.

Današnjoj sjednici nisu prisustvovali direktor HET-a, Marko Mitrović, direktor za ekonomsko-finansijske poslove u Elektroprivredi, Blagoje Šupić, kao ni predsjednik Skupštine FK “Leotar”, Brano Dursun.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: